Klášterní pochoutka recept
Top Recepty, PomazánkySuroviny na recept
- 1 balení Klášterního sýru (Madeta)
- 1 lžíce pomazánkového másla bez příchuti
- 1 lžíce nasekané čerstvé jarní cibulky
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželové natě
- 1 lžíce nasekané čerstvé pažitky
- čerstvě mletý pepř tří barev
- olivový olej
Postup Klášterní pochoutka
Postup přípravy receptu
-
Klášterní sýr nakrájíme na menší kousky a v misce rozmačkáme vidličkou na jemnější kousky a tzv. nastavíme sýr trochou pomazánkového másla bez příchuti.
K lehkému zředění použijeme lžičku olivového oleje. Mlýnkem s pepřem čerstvě opepříme a přidáme nasekané tři druhy zelených bylinek.
Vše společně promícháme a dáme odležet do chladu. Servírujeme na dezertní talířky ve tvaru noku za pomoci dvou navlhčených polévkových lžic. Zdobíme pro oko cibulí a sekanou pažitkou. Jako příloha je vynikající čerstvé pečivo.