Kladenská plněná kotleta recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 450 g libové kotlety
- 7 plátků uzené kotlety
- 3 plátky uzeného sýra
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 vejce
- 1 cibule
- worcester
- libeček
- sůl
- mletý pepř
- 1/2 silného bujónu
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce oleje
- 1 vrchovatá lžička hladké mouky
- 1/4 lžičky uzené papriky
Postup Kladenská plněná kotleta
Postup přípravy receptu
-
Z kotlety nařežeme plát, který rozklepeme, posolíme, opepříme, potřeme worcesterem z obou stran. Nádobu do mikrovlnné trouby podlouhlého tvaru vytřeme olejem, rozklepneme do ní vejce, několikrát ho propíchneme, osolíme, opepříme, poklademe libečkem a na nižší teplotě uvaříme.
Plát masa potřeme plnotučnou hořčicí, poklademe uzenou kotletou, plátem vajec, uzeným sýrem. Jednu třetinu přehneme a ještě jednou překlopíme. Pevně převážeme potravinářskou nití, aby nevytekl sýr a maso drželo tvar. Dno formy vymažeme olejem, poklademe nakrájenou cibulí, na ní dáme maso. Do půl hrnečku horké vody rozpustíme bujón, přilijeme k masu, na které dáme sádlo. Zakryjeme alobalem a pečeme na 180 °C doměkka. Maso několikrát přelijeme vypečenou šťávou.
Měkké maso dáme na grilovací pekáč, zapneme horkovzdušnou troubu na 200°C a necháme ho z každé strany dozlatova opéct. Než se maso dodělá, nalijeme šťávu do kastrolku, v 1/2 hrnku studené vody rozkvedláme mouku, uzenou papriku, zahustíme šťávu a povaříme. Podáváme s bramborami, knedlíkem, nebo chlebem.