Kisir (turecký salát) recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- 200 ml drobného bulguru
- 400 ml vody
- 3 lžíce oleje
- lžíce paprikové pasty
- několik floků sušené feferonky
- (opravdu stačí jen pár)
- 2-3 rajčata
- 1/2 velké salátové okurky
- 2 menší kyselé okurky
- 2 lžíce natě hladkolisté petrželky
- 4-5 jarních cibulek i s natí
- lžíce kopru
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
Postup Kisir (turecký salát)
Postup přípravy receptu
-
Bulgur vsypeme do mísy, zalijeme vařící vodou, promícháme a zakrytý necháme asi 15 minut stát. Aby bulgur nezchladl moc rychle, je dobré pro udržení tepla mísu obalit třeba i utěrkou nebo ručníkem.
Zatím nakrájíme nadrobno petrželku, cibulku, okurky, oloupaná rajčata a kopr.
Olej na pánvi i s feferonkami necháme pozvolna zahřát, než floky začnou lehce pěnit. Přidáme paprikovou pastu, promícháme a vypneme (olej nemusí vřít, stačí, když je jen horký).
Paprikový olej přimícháme do hotového bulguru, přidáme nakrájenou zeleninu, pepř, dosolíme a lehce ochutíme citronovou šťávou. Podáváme vychlazené.