Kilimandžáro recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- Korpus:
- 6 vajec
- 15 dkg polohrubé mouky
- 15 dkg cukr krupice
- 1 čokoládový pudink v prášku (dr.Oetker)
- 2 lžíce kakaa
- 1/2 prášku do pečiva
- marmeláda na potření
- Náplň:
- 2 tvarohy ve vaničce
- 1 Rama na šlehání
- 1 vanilkový cukr
- cukr krupice podle chuti (dala jsem 3 lžíce)
- 2x kompotované mandarinky i se šťávou
- 2 ks želatinového ztužovače dr. Oetker (za studena)
Postup Kilimandžáro
Postup přípravy receptu
-
Tvarohy, nevyšlehanou šlehačku, cukr, vanilkový cukr vyšlehat, přidat najemno nakrájený kompot (asi 1/3 z jednoho nechat na ozdobu).
Podle návodu připravit želatinový ztužovače a vše smíchat.
Mísu asi o průměru 20 cm vyložíme potravinovou folií, dáme náplň a necháme v lednici ztuhnout.
Korpus: Z bílků tuhý sníh, zašleháme cukr, žloutky, vmícháme polohrubou mouku s čokoládovým pudinkovým práškem, kakao a prášek do pečiva, vše dobře prošleháme.
Formu vymažeme a vysypeme moukou.
Pekla jsem na 170°C asi 30 minut, ale záleží na troubě. Dortová forma musí mít průměr větší než mísa, ve které se chladí náplň. Měla jsem průměr 24 cm.
Korpus necháme vychladnout, rozkrojíme na 1/2, jednu pomažeme marmeládou. Druhou polovinu rozkrájíme na 16 výsečí. Na pomazanou půlku vyklopíme ztuhlou náplň.
Nakrájené výseče zespoda i ze strany, kterou budeme přikládat na tvarohovou náplň namáčíme do kompotové šťávy a přikládáme na tvarohovou náplň.
Do středu dortu dáme zbytek (1/3) odložených mandarinek. Celý dort pocukrujeme moučkovým cukrem.