Kedlubnový guláš pikant recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 2 cibule
- 1 kedlubna gigant (nebo víc menších)
- 100 g Gazdovské slaniny
- 1 vodorovná lžíce červené mleté papriky
- 1 lžíce majoránky
- 1 feferonka
- hrst červené kapie v nálevu
- 400-500 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce pikantního kečupu
- 2 stroužky česneku
- 1 párek (nemusí nutně být)
- trošku oleje
- pepř
- petržel (nebo pažitka)
- trochu jíšky
Postup Kedlubnový guláš pikant
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na nudličky, kedlubnu na kostky a feferonku na maličké kousky.
Proužky slaniny si dáme rozškvařit, cákneme trošku oleje, přidáme cibuli kterou osmažíme.
K ní dáme mletou papriku, feferonku, kedlubnu, kečup, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme dusit, dokud nebude kedlubna měkká.
Pak dáme, kapii, majoránku, propasírovaný česnek, pepř, dosolíme a eventuálně přidáme uzeninu, necháme ještě 10 minut vařit, pak přidáme jíšku a necháme varem zahustit.