Kávový dortík-nepečený recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

2 lžíce zrnkové kávy
150 ml horké vody
250 g tvarohu
200 g kysané smetany
200 ml smetany ke šlehání
cukr dle chuti
1 želatinový ztužovač za studena
cukrářské piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Zrnkovou kávu spaříme horkou vodou a necháme chvíli louhovat.

  2. Dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií.

  3. Kávu zcedíme, vylouhovaný lógr nevyhazujeme, budeme ho potřebovat.

  4. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, přidáme moučkový cukr a lógr z kávy. Nakonec vnícháme ušlehanou šlehačku a želatinový ztužovač připravený podle návodu.

  5. Cukrářské piškoty mírně namočíme v kávě a vyložíme jimi dno formy.

  6. Nalijeme polovinu směsi. Opět dáme vrstvu namočených piškotů a dáme druhou polovinu směsi.

  7. Posypeme strouhanou čokoládou nebo čokoládovou rýží a dáme vychladit do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!