Kávové řezy Ricoré bez lepku, mléka a vajec recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 350 g univerzální bezlepkové směsi (Doves Farm samokypřící)
- 150 g jáhlové mouky
- 1 prášek do pečiva
- 150 g cukru
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce bezlepkového Caro Ricoré
- 100 g jablečného protlaku (dětské přesnídávky)
- 4 lžíce oleje
- asi 450 ml rostlinného mléka
- Na ozdobení:
- moučkový cukr
- citronová šťáva
- káva zrnková (celá zrna)
Postup Kávové řezy Ricoré bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Obě mouky promícháme s cukrem, práškem do pečiva, kakaem a práškovým kávovým nápojem. Přidáme přesnídávku, olej a mléko a ručním šlehačem nebo metlou krátce prošleháme.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a uhladíme povrch.
Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 25 minut. Na dno trouby vložíme plecháček s vodou, který zabrání nadměrnému vysušení těsta. Upečenou buchtu vyndáme na mřížku a necháme vychladnout.
Z moučkového cukru a citronové šťávy umícháme hladkou hustou polevu. Moučkový cukr nejdříve prosijeme a poté přidáváme po kapkách citronovou šťávu a stále mícháme. Poleva nesmí být příliš řídká, aby z moučníku nestékala.
Vychladlou buchtu potřeme připravenou polevou a ještě než poleva ztuhne, nakrájíme na kostky. Doprostřed každého kousku vmáčkneme kávové zrno a necháme zatuhnout.