Kaštanové košíčky se šlehačkou recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

250 g kaštanové pyré (220 g do těsta, zbytek uložíme)
200 g Hery
160 g moučkového cukru
50 g rozpuštěné hořké čokolády
2 žloutky
380 g polohrubé mouky
vanilkový cukr
1/2 lžičky rumové příchuti
500 g domácí rybízový džem
500 ml smetany na šlehání rostlinné nebo 500 ml smetany 33 %
2 ztužovače

Postup přípravy receptu

  1. Heru a cukr, vanilkový cukr,rumovou příchuť a žloutky vyšleháme, přidáme rozpuštěnou čokoládu, 220 g kaštanového pyré. Prošleháme a přidáme odváženou mouku. Už nešleháme, ale stěrkou nebo vařečkou zapracujeme mouku. Musí nám vzniknout vláčné těsto. Když je potřeba mouku přidáme. Těsto dáme do lednice dobře zchladit.

  2. Ze zchlazeného těsta odebíráme kuličky a vtlačíme do plechových formiček. Pečeme na 170 stupňů asi 20, 25 minut, horkovzduch. Pečeme až se okraje těsta odlepují od formiček. Těsto ve formičce je dlouho vláčné,ale jak ho vybereme z trouby okamžitě ztuhne. Pozor nevysušit.

  3. Horké vybereme otočíme klepneme o podložku a košíček vypadne. Okamžitě horké plníme rybízovým džemem. Džemem nešetříme!

  4. Dáme dobře zchladit a cukrářským sáčkem ozdobíme do tuha ušlehanou šlehačkou. Šlehačky musí být hodně, ale musí být vidět džem.

  5. Zbylé kaštanové pyré dáme po částech do dobře vymytého lisu na česnek a protlačujeme na šlehačku malé červíčky pyré.

  6. Když máme mražený rybíz dozdobíme na šlehačku pár kuličkami na každý košíček. Já neměla, takže na fotce není.

  7. Hotové košíčky uložíme do lednice a dáme lísteček Nesežrat, není uleželé! Jdeme klidně spát a podáváme na druhý den k odopolední kávě!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!