Karbanátky z mletého masa, kapusty a sýra recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 250-300 g mletého masa
- menší čtvrtku kapusty
- 100 g tvrdého sýra
- 1 dl smetany na vaření
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- olej na potření pekáče
Postup Karbanátky z mletého masa, kapusty a sýra
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dáme do misky. Kapustu buď nakrájíme, nebo nasekáme na robotu. Sýr nastrouháme a spolu s kapustou přidáme k masu.
Přilijeme 1 dl smetany, přidáme utřený česnek, sůl a pepř.
Těsto pořádně propracujeme a mokrýma rukama tvoříme karbanátky, které vkládáme na olejem potřený pečící papír do pekáčku.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C cca 50 minut. Během pečení aspoň jednou karbanátky otočíme. Podáváme s bramborovým salátem, bramborovou kaší a pod.