Kapustový krém s praženou cizrnou a slaninou recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1/2 hlávky střední kapusty
- 200 g uvařené cizrny
- 3-4 brambory
- 100 ml smetany ke šlehání
- 100 g tence krájené libové anglické slaniny
- zeleninový vývar
- 1 lžička oleje
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
- pažitka
Postup Kapustový krém s praženou cizrnou a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Kapustu a brambory očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci dáme vařit zeleninový vývar, vložíme do něho brambory s kapustou a uvaříme doměkka. Na konec přilijeme smetanu, necháme trochu zchladnout a rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem.
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme vařenou cizrnu a zprudka orestujeme. Cizrnu dáme stranou a na rozpálené pánvi opečeme plátky slaniny.
Polévku rozdělíme do misek, doplníme cizrnou, slaninou a posypeme pažitkou.