Kapustovo - květáková polévka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1 jarní cibulka i s natí
1/2 hlávky větší kapusty
1 menší květák (rozebraný na růžičky)
2 lžice másla
1 - 2 vejce
1,5 l vody nebo vývaru
sekaná petrželka nebo libeček
sůl
muškátový květ
špetka kurkumy
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibulky nakrájíme nadrobno, omytou kapustu pokrájíme na nudličky a omytý květák rozeberme na malé růžičky.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibulku. Přidáme orestovat nakrájenou kapustu, rozebrané růžičky květáku, osolíme a za stálého míchání restujeme ještě asi dvě minuty. Zalijeme vodou nebo vývarem z kvalitního bujónu. Vaříme, dokud není zelenina měkká.

  3. Vmícháme rozkvedlaná vejce a ještě krátce povaříme. Polévku dochutíme solí, kořením a pepřem podle chuti. Ozdobíme libečkem nebo nasekanou petrželkou. Můžeme přidat i pokrájené brambory, které máme od oběda. Přidáme petrželku, špetičku šafránu a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!