Kapustovo - květáková polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 jarní cibulka i s natí
- 1/2 hlávky větší kapusty
- 1 menší květák (rozebraný na růžičky)
- 2 lžice másla
- 1 - 2 vejce
- 1,5 l vody nebo vývaru
- sekaná petrželka nebo libeček
- sůl
- muškátový květ
- špetka kurkumy
- pepř
Postup Kapustovo - květáková polévka
Postup přípravy receptu
-
Cibulky nakrájíme nadrobno, omytou kapustu pokrájíme na nudličky a omytý květák rozeberme na malé růžičky.
V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibulku. Přidáme orestovat nakrájenou kapustu, rozebrané růžičky květáku, osolíme a za stálého míchání restujeme ještě asi dvě minuty. Zalijeme vodou nebo vývarem z kvalitního bujónu. Vaříme, dokud není zelenina měkká.
Vmícháme rozkvedlaná vejce a ještě krátce povaříme. Polévku dochutíme solí, kořením a pepřem podle chuti. Ozdobíme libečkem nebo nasekanou petrželkou. Můžeme přidat i pokrájené brambory, které máme od oběda. Přidáme petrželku, špetičku šafránu a podáváme.