Kapustové karbanátky s masem pečené v troubě recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- asi kilová kapustová hlávka
- 300 g mletého masa (namelte si sami nebo nechte maso umlít u spolehlivého řezníka)
- 2 housky
- trochu mléka
- 100 g libovější slaniny
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 2 vejce
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- majoránka (raději čerstvá zelená)
- strouhanka podle potřeby
- trochu oleje
Postup Kapustové karbanátky s masem pečené v troubě
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Housky rozlámeme a zalijeme mlékem, necháme vsáknout. Kapustu očistíme, rozřízneme na čtvrtiny, vyřízneme košťál a uvaříme ji v osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme pořádně okapat a zchladnout. Pak ji nožem nasekáme na nudličky.
Slaninu rozpečeme na pánvi, pokud pustí málo tuku, přikápneme k ní olej a na tom usmažíme cibuli dorůžova. Necháme zchladnout. Do velké mísy dáme mleté maso, namočené a vymačkané housky, smaženou cibuli se slaninou, česnek utřený se solí, kapustu, pepř, majoránku. Dosolíme podle potřeby, klepneme vejce a zpracujeme na hmotu. Podle potřeby zahustíme strouhankou a tvoříme karbanátky.
Na plech položíme papír na pečení, naskládáme karbanátky, jejich povrch trochu potřeme pomocí mašlovačky olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 minut, pak plech vyjmeme, placičky opatrně otočíme a dopečeme i z druhé strany.