Kapustová polévka s vinnou klobásou recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 250 g kapusty
- 1 cibule
- máslo nebo olej
- 1 plnější lžička mleté papriky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 větší brambora
- 150-200 g vinné klobásy
- pepř mletý dle chuti
- drcený kmín dle chuti
- sůl
- petrželová nebo celerová nať
- cca 1 l vývaru
Postup Kapustová polévka s vinnou klobásou
Postup přípravy receptu
-
Na kousku másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme na nudličky pokrájenou kapustu a smažíme do jejího povadnutí, přidáme nastrouhaný česnek, mletou sladkou papriku, hladkou mouku a vše za častého míchání ještě krátce osmažíme.
Přidáme na kostičky pokrájenou větší bramboru, přilijeme cca litr vývaru a dochutíme solí, pepřem a kmínem dle chuti. Vaříme do změknutí brambor a kapusty, nakonec v polévce krátce povaříme nočky z vinné klobásy, které příborovým nožem vytlačíme na prkénku ze střívka rovnou do polévky.
Nakonec vmícháme trošku jemně nasekané petrželové nebo celerové natě, případně majoránky a můžeme podávat.