Kapřík v bílém kabátku recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

Kapr (nejlépe podkovičky)
cibule
smetana
křen (lepší strouhaný, ale může být i křenex)
koření na ryby (kdo má rád, ale nemusí být)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plech lehounce vymažeme olejem. Cibuli si nakrájíme na měsíčky a rozprostřeme po celé ploše plechu (cibulí nešetřeme, ale dáme jí hojně!!!).

  2. Kapří podkůvky osolíme a kdo chce, tak i okoření a poklademe na cibuli. Lehce pokropíme olejem, dle potřeby podlejeme a pečeme v troubě.

  3. Mezitím si rozmícháme ve smetaně křen (každý dle chuti, u nás čím víc, tím líp:-)).

  4. Když je maso měkké, zalijeme smetanou a dopečeme, dokud nám smetana nezhoustne a nezezlátne.

  5. Podáváme nejlépe opečenými bramborami nebo jen tak s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!