Kapřík v bílém kabátku recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- Kapr (nejlépe podkovičky)
- cibule
- smetana
- křen (lepší strouhaný, ale může být i křenex)
- koření na ryby (kdo má rád, ale nemusí být)
- sůl
Postup Kapřík v bílém kabátku
Postup přípravy receptu
-
Plech lehounce vymažeme olejem. Cibuli si nakrájíme na měsíčky a rozprostřeme po celé ploše plechu (cibulí nešetřeme, ale dáme jí hojně!!!).
Kapří podkůvky osolíme a kdo chce, tak i okoření a poklademe na cibuli. Lehce pokropíme olejem, dle potřeby podlejeme a pečeme v troubě.
Mezitím si rozmícháme ve smetaně křen (každý dle chuti, u nás čím víc, tím líp:-)).
Když je maso měkké, zalijeme smetanou a dopečeme, dokud nám smetana nezhoustne a nezezlátne.
Podáváme nejlépe opečenými bramborami nebo jen tak s chlebem.