Kantonské nudle recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 x slepice
- 1 x široké nudle
- 1 x menší hlávka bílého zelí
- Sojová omáčka
- pepř
- sůl
- bobkový list
- veliká cibule
- nové koření
Postup Kantonské nudle
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve dáme uvařit slepici.. nejlépe do papiňáku.. spolu s bobkovým listem, novým kořením, solí a cibulí. Mezitím nakrájíme zelí na čtverečky asi 1x1 cm.
Když je slepička měkká, že jde od kosti, necháme vychladnout a masíčko obereme.
Vývar si ponecháme na polévku. Uvaříme nudle. Na pánvičce rozpálíme olej a na kousky nakrájené maso orestujeme.
Přidáme zelí a velmi krátce prohodíme s masem.. musí zůstat křupavé, tak jen minutku, aby se prohřálo. Pak dochutíme sojovou omáčkou, solí a pepřem.
Můžeme smíchat s nudlemi, nebo směsí pokryjeme jednotlivé porce. Lépe je promíchat vše dohromady, chutě se spojí a snadněji se dochucuje.