Kandované ovoce recept

Top Recepty, Zavařeniny

Suroviny na recept

cuketa
šťáva - sirup

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu nejlépe rozpůlíme, dále vydlabeme dužinu, nakrájíme na kousky a oloupeme a dále nakrájíme na kostičky - tak se to nejlépe dělá.

  2. Přiměřené množství cuketových kostiček dáme do hrnce a zalijeme šťávou a necháme přejít varem a dále pak necháme 24 hodin stát.

  3. Po 24 hodinách přecedíme a cuketu dáme do sušičky sušit.

  4. Dělám vždy ze dvou menších nebo z jedné velké a polovinu dám do pomerančové šťávy a polovinu do malinové nebo lesní směs - prostě červené.

  5. Po usušení dát do sklenic. Vydrží celý rok až do příští sklizně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!