Kakaový jahelník s borůvkovou zmrzlinou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g jáhel
- 200 ml mléka
- 3 zralé banány
- 2 vejce
- 3 lžíce kakaa
- 1 lžička přírodního čokoládového aroma
- 2 lžíce medu
- špetka soli
- kokosový olej na vymazání formy
- 250 g odtučněného tvarohu
- mražené borůvky
- lžíce medu
Postup Kakaový jahelník s borůvkovou zmrzlinou
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce s mlékem vsypeme jáhly, přidáme špetku soli a vaříme, dokud jáhly nevsáknou všechnu tekutinu.
Do uvařených jáhel vmícháme banány, které jsme si spolu s vejci rozmixovali na hladký krém. Přidáme ostatní suroviny a vzniklé těsto vlijeme do dortové formy vymazané kokosovým olejem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 40 minut.
Upečený jahelník podáváme s domácí zmrzlinou, kterou jsme si připravili rozmixováním tvarohu, mražených borůvek a medu.