Kakaový dortík s krémem z mascarpone recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Korpus:
- 8 vajec
- 6 lžic moučkového cukru
- 8 lžic polohrubé mouky
- 4 lžíce kakaa
- 1 lžičku jedlé sody
- sůl na špičku nože
- Náplň:
- 250 g mascarpone
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 želatinu v prášku
- 2 tyčinky Ledových kaštanů
Postup Kakaový dortík s krémem z mascarpone
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce vyšleháme s cukrem a solí do husté pěny. Poté vmícháme mouku smíchanou s kakaem a jedlou sodou.
Plech si vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 10-15 minut.
Pečený plát překlopíme a stáhneme z něj pečící papír. Rozpůlíme jej na 2 poloviny a odkrojíme okraje, které později nastrouháme na vrchní vrstvu moučníku.
Na sporáku si rozpustíme želatinu. V míse si ušleháme smetanu, vmícháme mascarpone a rozpuštěnou želatinu. Do hotového krému přimícháme nastrouhané tyčinky Ledových kaštanů. (máte-li radši více sladší, tak můžete přidat třeba vanilkový cukr).
První polovinu korpusu potřeme krémem, překryjeme druhou polovinou a tu opět potřeme náplní. Povrch posypeme nastrouhanými zbytky piškotu, které jsme odkrojili.