Kakaove medove rezy s kastanovou naplni recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 400 g polohrubé mouky
- 150 g moučkového cukru
- 100 g medu
- 50-60 g másla
- 2 vejce
- 1/2 PL soda BB
- 30 g kakaa
- špetka soli
- Nádivka:
- 500 g kaštanového krému
- 2 vanilkový pudink
- 600 ml mléka
- 120 g másla pokojové teploty
- 100-150 g moučkového cukru (dle chuti)
- 1-2 KL vanilkového extraktu
- rum nebo rumovou trest
- Čokoládová poleva:
- 150 g čokolády na vaření
- 1-2 KL oleje
- za stálého míchání rozpustit nad párou
Postup Kakaove medove rezy s kastanovou naplni
Postup přípravy receptu
-
Med, cukor, maslo premiesame a zohrejeme. Nevarit! Odstavime zo sporaka a obcas premiesame. Este do tepleho vmiesame dve vajcia. Sypke suroviny zmesame v miske (nezabudnite vsetko preosiat) a pridame mierne ochladene maslo. Vypracujeme cesto a nechame pri izbovej teplote postat 2 hodiny.
Potom rozdelime cesto na 3 rovnake casti a rozvalkame na velkost plechu. Piekla som na obratenej strane plechu s krajom (30x40 cm). Plech mierne pomastit, staci iba papierom od tuku. Pecieme kratko iba 7-8 minut. Hned po upeceni si nozom cesto oddelime od plechu a zosunieme ho z plechu na rovnu plochu a nechame vychladnut.
Chladnutim cesto tuhne. Rovnakym sposobom upeciem zvysne 2 platy.
Plnka: Uvarime vanilkovy puding v mlieku, za obcasneho premiesania nechame vychladnut. Ja to robim tak, ze prikryjem potravinarskou foliou, tak aby sa folia dotykala pudingu a dam na terasu vychladit. Pred upotrebenim puding preslaham mixerom. Neutvori sa tak koza na pudingu. Maslo vymiesame s praskovym cukrom. Pridame vanilkovy extrakt a gastanove pyre. Preslahame. Potom pridame po castiach vychladnuty puding a zakazdym dobre preslahame. Pridame rum prip, rumovu esenciu. Preslahame.
Plnku rozdelime na dve casti. Skuste trochu rovnomernejsie, ako sa podarilo mne:). Natrieme na spodny plat. Prikryjeme dalsim platom a natrieme druhu polovicu kremu. Prikryjeme tretim platom. Vrch polejeme cokoladovou polevou a nechame stuhnut. Ked postoji, rozplyva sa na jazyku. Mnaaaaam...:)