Kadlikův ovarovozabijačkový guláš recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1/2 vepřové hlavy
- 2 vepřové jazyky
- 2 vepřové srdce
- 3 vepřové sleziny
- 4 vepřové ledvinky
- 40 dkg vepřových jater
- 2 kg cibule
- 400 g zakysané smetany
- hladká mouka
- oříšek sádla
- hlavička česneku
- hrst majoránky
- bobkový list
- sušené chilli papričky
- sůl
- mletá paprika
Postup Kadlikův ovarovozabijačkový guláš
Postup přípravy receptu
-
Všechny výše uvedené suroviny (hlava, vnitřnosti) očistíme a dáme vařit (kromě jater) do mírně osolené vody s chilli papričkami a bobkovým listem. Ve druhém kastrolu necháme na sádle zesklovatět cibuli.
Jakmile jde maso odloupnout od kosti, tak je vytáhneme a obereme a pokrájíme (kromě rypáku). Vývar scedíme. Do velkého kastrolu přendáme orestovanou cibuli a na ní osmahneme pokrájená játra. Přidáme pokrájené vnitřnosti, papriku, majoránku a chvilku osmahneme.
Pak nalijeme zpátky scezený vývar a necháme slabou 1 hodinu probublávat. Přidáme česnek, velkou zakysanou smetanu a na zahuštění zbytky starého chleba. Podáváme s knedlíkem.