Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama recept
Top Recepty, HoubySuroviny na recept
- 1/2 tašky holubinek nazelenalých
- sůl
- česnek
- hladká mouka
- vajíčko
- strouhanka
- 1 kilo čerstvě nakopaných brambor
- masový vývar
- malý oříšek sádla
- sůl
- pepř
- kmín
- cibule (nebo pórek)
Postup Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama
Postup přípravy receptu
-
Holubinky očistíme (na řízky používám u větších kousků celý klobouk) a zvlášť pak celou nohu, u velkých nohu a klobouk rozpůlíme, menší jenom rozpůlíme, malé děláme vcelku. Prosolíme, zespod potřeme utřeným česnekem a necháme chvilku odpočinout.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé plátky a měsíčky a dáme na pánev. Dospodu dáme cibuli. Pořádně posypeme kmínem, osolíme, přidáme vývar, trošku sádla a zakryjeme a dusíme.
Zapneme fritovací hrnec a mezitím si obalíme holubinky v klasickém trojobalu, které potom smažíme ve fritovacím hrnci dozlatova. Sem tam promícháme brambory na pánvi, až jsou hotové.