Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama recept

Top Recepty, Houby

Suroviny na recept

1/2 tašky holubinek nazelenalých
sůl
česnek
hladká mouka
vajíčko
strouhanka
1 kilo čerstvě nakopaných brambor
masový vývar
malý oříšek sádla
sůl
pepř
kmín
cibule (nebo pórek)

Postup přípravy receptu

  1. Holubinky očistíme (na řízky používám u větších kousků celý klobouk) a zvlášť pak celou nohu, u velkých nohu a klobouk rozpůlíme, menší jenom rozpůlíme, malé děláme vcelku. Prosolíme, zespod potřeme utřeným česnekem a necháme chvilku odpočinout.

  2. Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé plátky a měsíčky a dáme na pánev. Dospodu dáme cibuli. Pořádně posypeme kmínem, osolíme, přidáme vývar, trošku sádla a zakryjeme a dusíme.

  3. Zapneme fritovací hrnec a mezitím si obalíme holubinky v klasickém trojobalu, které potom smažíme ve fritovacím hrnci dozlatova. Sem tam promícháme brambory na pánvi, až jsou hotové.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!