Kadlíkova kachní knedlíčková polívka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 10 kachních skeletů
- kachní játra
- paštika 120 g
- 2 vejce
- strouhanka
- zelenina:
- pažitka
- petrželka
- libeček
- nudle od maminky
- a vše, co jsem našel ve špajzu a v kořenkách
Postup Kadlíkova kachní knedlíčková polívka
Postup přípravy receptu
-
Nelekněte se množství těch kachních trupů, byly a akci v Hypernově, koupil jsem jich množství větší než běžné.
Po rozmrazení jsem z nich okrájel veškerý tuk, i zbytky masa, a z tohoto vytvořil škvarky a získal výborné kačení sádlo.
Trupy jsem následně v mírně osolené vodě rozvařil. Vývar zcedil, vyvařený tuk a část vývaru použil do kachní paštiky (časem dám recept).
Do vývaru jsem přisypal zeleninu, vytvořil knedlíčky typu - co spížka a lednička podarovala - trošku obraného masa z vyvařených koster, dvě vajíčka, strouhanka, pár pomletých kachních škvarků, a příšerná játrová paštika z Kauflandu, kterou jinak používám (od té doby, co mi jednou vypadla z obalu a odskákala přes půl kuchyně až pod ledničku) pouze na ochucení psích granulí.
Do této směsi jsem ještě vmíchal sušenou kadeřavou petrželku a houbový prášek. Následně jsem ještě trochu obraného masa přihodil volně do polévky.
Výsledná polévka příjemně překvapila, obzvláště silou vývaru, protože nepoužívám masox a podobné vynálezy.