Kachní srdíčka na jalovci recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 750 g kachní srdce
- 10 kuliček jalovce
- kousek celeru
- masox
- sůl
- drcený kmín
- petrželová nať
- cibule
- husí sádlo
Postup Kachní srdíčka na jalovci
Postup přípravy receptu
-
Kachní srdíčka zbavíme odkrojením vrchní tučné části a pořádně propereme ve vodě, aby došlo k vyplavení případné sražené krve. Srdíčka necháme vcelku – jsou malá a zachovají si šťavnatost.
V hmoždíři si rozdrtíme kuličky jalovce a vsypeme do očištěných srdíček, přidáme polévkovou lžíci husího sádla a poctivě promícháme s kořením a srdíčky.
Do rozpálené pánve vsypeme srdíčka se sádlem a jalovcem a opékáme za občasného míchání.
Jakmile se vyvaří voda, kterou srdíčka pustila, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, nastrouhaný kousek celeru a lehce orestujeme.
Vzniklou směs přendáme do hrnce, podlijeme vývarem z jedné kostky masoxu a dusíme, dokud nejsou srdíčka příjemně měkká – cca 30-45 minut.
Jakmile je vše podle našeho gusta, zahustíme tmavou instantní jíškou a přidáme na jemno nasekanou petrželovou nať, drcený kmín a necháme projít varem cca 2 minuty. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.