Kachní ragú recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 kachní stehna
- 2 mrkve nakrájené na kostičky
- 1 řapík celeru nakrájený na kostičky
- 1 cibule nakrájená najemno
- 1 plechovka loupaných rajčat (já nejraději používám značku Valfrutta), nakrájené na kousky
- olivový olej
- pepř
- sůl
- 150-200 ml suchého červeného vína
Postup Kachní ragú
Postup přípravy receptu
-
Kachní stehna očistíme, omyjeme, dáme do pekáčku, podlijeme troškou vody, osolíme a přidáme kousíček másla.
Dáme péct do trouby asi na hodinu až hodinu a půl.
Když jsou stehna hotová, vyndáme a necháme zcela vychladnout.
Poté důkladně obereme maso a nakrájíme na kousky.
Protože stehna pustila hodně tuku, použijeme trošku a restujeme na něm zeleninu. Když je měkká, přilijeme víno a necháme vyvařit alkohol.
Poté přidáme nakrájená rajčata, můžeme malinko podlít vodou, přendáme do pekáčku a pečeme asi 45 minut na 170 st.
Jako přílohu můžeme použít těstoviny nebo bramborovou kaši.