Kachní ragú recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

2 kachní stehna
2 mrkve nakrájené na kostičky
1 řapík celeru nakrájený na kostičky
1 cibule nakrájená najemno
1 plechovka loupaných rajčat (já nejraději používám značku Valfrutta), nakrájené na kousky
olivový olej
pepř
sůl
150-200 ml suchého červeného vína

Postup přípravy receptu

  1. Kachní stehna očistíme, omyjeme, dáme do pekáčku, podlijeme troškou vody, osolíme a přidáme kousíček másla.

  2. Dáme péct do trouby asi na hodinu až hodinu a půl.

  3. Když jsou stehna hotová, vyndáme a necháme zcela vychladnout.

  4. Poté důkladně obereme maso a nakrájíme na kousky.

  5. Protože stehna pustila hodně tuku, použijeme trošku a restujeme na něm zeleninu. Když je měkká, přilijeme víno a necháme vyvařit alkohol.

  6. Poté přidáme nakrájená rajčata, můžeme malinko podlít vodou, přendáme do pekáčku a pečeme asi 45 minut na 170 st.

  7. Jako přílohu můžeme použít těstoviny nebo bramborovou kaši.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!