Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 kusy kachních nebo kačeřích prsou
- snítka tymiánu
- 4 cl koňaku Hennessy
- sůl
- pepř
- 200 g chřestu
- 400 g brambor na pyré
- 12 ks bílého chřestu
- 1 stroužek česneku
- 200 g cukety
- 600 ml vody
- 100 g másla
- sůl
Postup Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny
Postup přípravy receptu
-
Kůži kachních prsou nařízneme na mřížku, opepříme a osolíme z obou stran, přidáme nadrhnutý tymián a zalijeme koňakem. Necháme odležet. Rozehřejeme optigril na funkci steak. Vložíme do optigrilu kůží nahoru společně s očištěným chřestem a pečeme na požadovaný stupeň propečení.
Slabě nakrájené brambory vaříme ve vodě cca 12 minut, společně se stonky chřestu a stroužkem česneku. Přidáme tence nakrájenou cuketu a vaříme ještě 2 minuty. Polovinu vody slijeme a rozmixujeme dohladka s máslem. Osolíme dle chuti.