Jogurtovo-tvarohový, nepečený recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- na spodní část:
- 25 dkg sušenky Petit
- 10-15 dkg vychladlého rozpuštěného másla
- bílá vrstva:
- 2 velké bílé jogurty
- 2 měkké tvarohy
- 1 zakysaná smetana nebo 1 pomazánkové máslo
- 2 vanilkové cukry
- cukr podle chuti
- 2 polévkové lžíce sypké želatiny
- ovocná vrstva:
- stejně jako u bílé vrstvy
- 3 polévkové lžíce želatiny
- rozmixované ovoce:
- ostružiny
- maliny přepasírujeme
- červené dortové želé
Postup Jogurtovo-tvarohový, nepečený
Postup přípravy receptu
-
Na spodní část sušenky rozdrtíme a přidáme vychladlé rozpuštěné máslo, promícháme a pořádně utlačíme na dno dortové formy o průměru 29 cm. Dáme ztuhnout do lednice.
Suroviny na bílou náplň vyšleháme dohladka, přidáme 2 polévkové lžíce sypké želatiny, připravené podle návodu a řádně promícháme.
Nalijeme na vychladlý korpus, dáme do lednice ztuhnout.
Druhou ovocnou vrstvu děláme stejným způsobem, jen přidáme o jednu polévkovou lžíci želatiny více a přidáme rozmixované ovoce (ostružiny nebo maliny propasírujeme), nalijeme na ztuhlou bílou směs, dáme znovu ztuhnout do lednice.
Poslední vrstva je červené dortové želé připravené dle návodu.
Necháme pořádně vychladit, nejlépe přes noc.