Jogurtovo-tvarohový, nepečený recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

na spodní část:
25 dkg sušenky Petit
10-15 dkg vychladlého rozpuštěného másla
bílá vrstva:
2 velké bílé jogurty
2 měkké tvarohy
1 zakysaná smetana nebo 1 pomazánkové máslo
2 vanilkové cukry
cukr podle chuti
2 polévkové lžíce sypké želatiny
ovocná vrstva:
stejně jako u bílé vrstvy
3 polévkové lžíce želatiny
rozmixované ovoce:
ostružiny
maliny přepasírujeme
červené dortové želé

Postup přípravy receptu

  1. Na spodní část sušenky rozdrtíme a přidáme vychladlé rozpuštěné máslo, promícháme a pořádně utlačíme na dno dortové formy o průměru 29 cm. Dáme ztuhnout do lednice.

  2. Suroviny na bílou náplň vyšleháme dohladka, přidáme 2 polévkové lžíce sypké želatiny, připravené podle návodu a řádně promícháme.

  3. Nalijeme na vychladlý korpus, dáme do lednice ztuhnout.

  4. Druhou ovocnou vrstvu děláme stejným způsobem, jen přidáme o jednu polévkovou lžíci želatiny více a přidáme rozmixované ovoce (ostružiny nebo maliny propasírujeme), nalijeme na ztuhlou bílou směs, dáme znovu ztuhnout do lednice.

  5. Poslední vrstva je červené dortové želé připravené dle návodu.

  6. Necháme pořádně vychladit, nejlépe přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!