Jogurtové krucánky na počkání recept
Top Recepty, Domácí pekárnaSuroviny na recept
- 100 ml vody (vlažné)
- 300 g bílého jogurtu
- 100 ml oleje
- 1 vejce
- 1 lžičky soli
- 600 g polohrubé mouky
- 1 kostka droždí (42g)
- špetka cukru
- na posypání:
- mák
- kmín
- sůl
- sezam
Postup Jogurtové krucánky na počkání
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny nalijeme vodu, olej, přidáme jogurt, rozšlehané vejce (malou část si ponecháme na závěrečné potření), sůl a odváženou mouku. Navrch rozdrobíme droždí, které posypeme špetkou cukru. Zapneme míchací program bez nahřívání a necháme vymísit těsto.
Vymíchané těsto ihned vyklopíme na vál (nenecháváme tedy kynout!), rozdělíme na 8 dílků a z těch vytvarujeme bochánky. Opět bez kynutí vyválíme z bochánků delší prameny, v polovině je přehneme a zkroutíme jako při ždímání. Krucánky poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme je chvíli odpočinout.
Mezitím rozehřejeme troubu na 175°C (já mám horkovzdušnou, jinak se řiďte zkušenostmi s vlastní troubou).
Povrch potřeme zbytkem vejce a posypeme solí, mákem, sezamem, kmínem. Pečeme cca 25 minut do zlatavé barvy.