Jemný mandlovo-kávový moučník recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 100 g mletých mandlí
- 1 panák Amaretta
- 200 ml kysané smetany
- 180 ml oleje
- 180 ml mléka
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička mandlové esence
- 1 lžíce Caro Nestlé
- 3 vejce
- švestky, nebo ovoce, které máte doma
- tuk a kokos na vymazání a vysypání plechu
Postup Jemný mandlovo-kávový moučník
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme veškeré sypké ingredience a promícháme.
Dále přidáme olej, mléko, Amaretto, mandlovou esenci, vejce, kysanou smetanu.
Opět vše řádně promícháme.
Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Poklademe ovocem a vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 30-40 minut. Doba pečení je informativní, každá trouba peče jinak.