Jemná, rybí polévka z tilapie recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 2 kousky Tilapie
- 2 mrkve
- 1/2 celeru
- 2 kořeny petržele (nastrouhat)
- hladká mouka (na zahuštění)
- muškátový květ
- sůl
- pepř
- špetka sušeného zázvoru
- 1 PL másla
- 1 mladá jarní cibulka
- petrželka
- opečená houska
- špalíčky kořenové zeleniny do vývaru k rybě
Postup Jemná, rybí polévka z tilapie
Postup přípravy receptu
-
Do studené vody vložíme dva omyté kousky tilapie a vaříme asi 20 minut s kouskem mrkve, celeru a pokrájene zelené jarní cibulky.
Krátce před dovařením rybích kousků si orestujeme na másle nahrubo nastrouhanou zeleninu, ke které přidáme orestovat i hladkou mouku.
Vývar s rybím masem a zeleninou přecedíme, zalijeme orestovanou zeleninku s hladkou moukou.
Rybí maso obereme a dáme zpět do rybího přecezeného vývaru. Necháme probublat, dosolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a špetku sušeného zázvoru. Podáváme s petrželkou a smaženou houskou.