Jemná lososová pomazánka recept
Top Recepty, PomazánkySuroviny na recept
- 1 125 g steak z uzeného lososa přírodní bez kůže
- 1 malou bílou cibuli (nemáme-li, dáme jarní bílou část)
- 1 pomazánkové máslo
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíci nasekané bazalky
- sůl
- bílý pepř
- Dále:
- 2 vejce
- zelenou část jarní cibulky
- lístky bazalky
Postup Jemná lososová pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Lososa natrháme na menší kousky, cibuli nakrájíme na velice drobno, zelenou část na kolečka a vejce uvaříme na hniličku, (vložíme do vroucí vody a vaříme přesně 7 minut.)
Pomazánkové máslo smícháme s cibulí, bazalkou, smetanou, opepříme a dobře promícháme. Přidáme lososa a už jen opatrně zamícháme, ochutnáme a je-li potřeba, osolíme.
Rozdělíme do misek, přidáme rozkrojené vejce, ozdobíme kroužky zelené části cibulky a bazalkou.