Jemná kulajda bez kopru recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 2 hrsti čerstvých nakrájených hub
- 3 brambory
- 100 ml smetany
- plátek másla
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 4 kuličky pepře
- kmín
- sůl
- případně ocet
Postup Jemná kulajda bez kopru
Postup přípravy receptu
-
V hrnci si rozpálíme máslo (pokud se bojíme přepalování, můžeme k němu přikápnout trošku oleje) a na něm za stálého míchání osmažíme houby přibližně čtyři minuty spolu s novým kořením, pepřem a troškou kmínu.
Vše zalijeme cca jedním až jedním a čtvrt litrem vody, přidáme brambory, bobkový list, případně ještě trochu kmínu, uvedeme do varu a osolíme.
Pod pokličkou kulajdu vaříme do změknutí brambor.
Pak už jen přidáme smetanu na šlehání (v nouzi a pro hubnoucí tu na vaření, ale fakt pokud možno ne mléko) a polévku již necháme jen překulit (poté co se začne vařit hned odstavíme).
Na talířích můžeme dochutit troškou octa podle gusta.