Jehněčí na majoránce recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

1 kg předního jehněčího masa
1/2 celeru
1 petržel
1 cibule
500 ml vývaru
sůl
Omáčka:
50 g másla
1 cibule
3 lžíce hladké mouky
vývar z jehněčího
1 stroužek česneku
1 lžička majoránky
1 hrnek sladké smetany
Celerovo bramborové pyré:
700 g celeru, oloupaného a nakrájeného na kostky
½ kg brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
2 oloupané stroužky česneku
100 g nasekaného másla
sůl a pepř
Hrášek:
2 plechovky hrášku
100 g anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. V osolené vodě s celerem, petrželí a překrojenou cibulí se slupkou uvaříme jehněčí maso. Scedíme, maso dáme stranou a vývar uchováme.

  2. Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme na mírném ohni světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z masa, ochutíme česnekem utřeným se solí a majoránkou. Omáčku necháme deset minut povařit a nakonec zjemníme smetanou. Vložíme do ní na plátky naporcované maso a obojí ještě společně prohřejeme a dochutíme.

  3. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložíme celer, brambory a česnek. Vaříme doměkka. Celer i brambory scedíme a rozmačkejte. Přidáme nakrájené máslo a šťoucháme dohladka a krémova. Osolíme a opepříme.

  4. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi opražíme. Přidáme scezený hrášek a krátce prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!