Jehněčí na majoránce recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 1 kg předního jehněčího masa
- 1/2 celeru
- 1 petržel
- 1 cibule
- 500 ml vývaru
- sůl
- Omáčka:
- 50 g másla
- 1 cibule
- 3 lžíce hladké mouky
- vývar z jehněčího
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička majoránky
- 1 hrnek sladké smetany
- Celerovo bramborové pyré:
- 700 g celeru, oloupaného a nakrájeného na kostky
- ½ kg brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
- 2 oloupané stroužky česneku
- 100 g nasekaného másla
- sůl a pepř
- Hrášek:
- 2 plechovky hrášku
- 100 g anglické slaniny
Postup Jehněčí na majoránce
Postup přípravy receptu
-
V osolené vodě s celerem, petrželí a překrojenou cibulí se slupkou uvaříme jehněčí maso. Scedíme, maso dáme stranou a vývar uchováme.
Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme na mírném ohni světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z masa, ochutíme česnekem utřeným se solí a majoránkou. Omáčku necháme deset minut povařit a nakonec zjemníme smetanou. Vložíme do ní na plátky naporcované maso a obojí ještě společně prohřejeme a dochutíme.
Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložíme celer, brambory a česnek. Vaříme doměkka. Celer i brambory scedíme a rozmačkejte. Přidáme nakrájené máslo a šťoucháme dohladka a krémova. Osolíme a opepříme.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi opražíme. Přidáme scezený hrášek a krátce prohřejeme.