Jehněčí kýta na červeném víně a rozmarýnu recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 800 g jehněčí kýty
- 8 stroužků česneku
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 cibule
- 4 PL oleje
- 250-300 ml červeného vína
- vývar na podlévání
- sůl, pepř, nové koření, bobkový list
Postup Jehněčí kýta na červeném víně a rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí kýtu kuchyňsky upravíme (osušíme, odblaníme). Omyté snítky rozmarýnu, pokrájené stroužky česneku, obě nakrájené cibule, olej, sůl a pepř nahrubo rozmixujeme. Maso dobře potřeme touto směsí a necháme na 2 hodiny v chladu.
V hluboké pánvi rozehřejeme zbylý olej a naloženou jehněčí kýtu na oleji ze všech stran orestujeme. Maso přendáme do pekáčku, přihodíme nové koření a bobkový list, podlijeme červeným vínem, přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme přiklopené v rozehřáté troubě. V průběhu pečení podléváme výpekem s vínem.
Když je maso téměř měkké, odstraníme horní pekáček, podlijeme vývarem a dál pečeme doměkka
Maso nakrájíme na plátky. Podáváme se špenátem a s domácím bramborovým knedlíkem.