Jednoduché zelené kuřecí karí recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 kuřecí prsa nakrájené na hrubší nudličky
- 200 g celých zelených fazolek (výborné jsou i mražené bonduelle)
- 1 balení zelené karí pasty (prodávají se i ve skleničce, pak stačí pár lžic)
- 400 ml kokosového mléka
- 1 chilli paprička, nadrobno nasekaná
- 1 lžička olivového oleje
Postup Jednoduché zelené kuřecí karí
Postup přípravy receptu
-
Na wok pánvi rozehřejeme olej a přidáme chilli papričku, lehce osmahneme 1 minutu. Přidáme kuřecí maso (anebo krůtí maso nebo klidně i lososa na kostičky) a osmahneme dozlatova.
Přidáme kari pastu, fazolky a necháme rozvinout aroma (cca 3 minuty), občas promícháme. Zalijeme kokosovým mlékem a provaříme asi 10 minut. Servírujeme s rýží basmati.