Jednoduchá pečená krůtí křídla recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- krůtí křídla, kdo rád obíračku, přidá třeba i krůtí krk
- sůl
- pepř
- kmín
- grilovací koření¨
- kousek másla
- (a pokud mám, dám i tenký pláteček slaninky na ovonění)
Postup Jednoduchá pečená krůtí křídla
Postup přípravy receptu
-
Do pekáčku (nejlépe s víkem) vložíme po obou stranách osolená a mírně opepřená krůtí křídla, navrch je ještě posypeme kmínem a grilovacím kořením.
Podlijeme vodou, poklademe několika vločkami másla, můžeme přidat plátečky slaninky a pekáček zaklopíme poklicí (nebo zakryjeme alobalem) a dáme do trouby vyhřáté na 180-190° C. Pečeme asi 1 až 1 a ¼ hodiny nebo i více, prostě dokud nejsou křídla měkká. Během pečení několikrát přelijeme výpekem, v případě potřeby do šťávy přilijeme trochu horké vody. Ke konci pečení můžeme pokličku sundat a dopečeme na barvu.
Podáváme s tím, co máme rádi - s rýží, bramborami, knedlíkem a vždy se zeleninovým salátem. Je to hodně jednoduché, ale fakt moc dobré. Pokud podáváme s knedlíkem, můžeme šťávu trochu zahustit a podávat i se špenátem.