Jednoduchá boloňská omáčka recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- 500 g mletého masa
- 500 g rajského protlaku (v kartonu)
- 2 střední cibule
- 100 g čerstvých rajčat
- 5 lžic oleje
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky koření na mleté maso
- 2 lžičky oregana
- 2 lžičky bazalky
- 1 hovězí bujon
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 3 lžíce mléka
- 2 lžíce cukru
- sůl a pepř dle chuti
- ___________________________________
- na cca 300 g těstovin
- 120 g strouhaného sýra
Postup Jednoduchá boloňská omáčka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme najemno nasekaný česnek a rajčata. Ještě trochu osmahneme, poté přidáme maso. Přidáme papriku, sůl, pepř, 1 lžíci bazalky, 1 lžíci oregana a 1 lžíci koření na maso. Řádně opečeme.
Maso zalijeme protlakem, přidáme mléko, zbylé koření a bujon. Dle sebe dochutíme, 10 minut povaříme a nakonec přidáme cukr.