Játrový špíz v parním hrnci recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

500 g drůbežích jater
200 g vepřového masa nebo kureciho masa
cibule
zampiony
červená paprika cerstva
kousek slaniny
olej
grilovaci koreni

Postup přípravy receptu

  1. Nakrajime jatra a maso na kousky asi vite jak velke kdyz delate spiz.

  2. Cibuli nakrajet na 4dily a papriky na kousky vetsi aby sli napichovat a slaninu neboli spek taky na kousky ty se tam davaji jen aby to nebylo tak suche. Ale snist to muzete taky kdo to ma rad.

  3. Ted postupne napichuji na spejle stridave jak je libo. Na spejle proto protoze parni hrnec je z umele hmoty tak aby se neposkodil a taky proto ze spejli si ulomim podle velikosti nadoby.

  4. Tak to ted posypeme ze vsech stran dobrym grilovacim korenim.

  5. Vlozime do nadoby v parnim hrnci me to vychazi 4kusy do jedne nadoby tak mam obsazene dve nadoby tudiz dve patra.

  6. Naskrabu k tomu brambory nakrajim na pulmesicky a vlozim do posledni nadoby muze byt klidne plna udela se to i tak.

  7. Posypuje taky soli a grilovacim korenima taky treba nejakou cerstvou nati, petrzel. celer. jakou zrovna mame na zahradce.

  8. Tak a ted to hlavni: dolu dame nadobu s bramborama nad to ty dve se spizy a pokapeme tu horni olejem krasne nam stece pres vsechny naboby na parnim hrnci.

  9. Dame viko nastavime tak 30az40minut. Podavame na talir s tatarkou, kecupem a veskerou zeleninou co doma najdeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!