Játrovo-jablečné ražniči recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 8 kuřecích jater
- 3 jablka
- 80 g uzené slaniny
- 1-2 cibule
- pepř
- sůl
- olej
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička maizeny (Solamyl)
Postup Játrovo-jablečné ražniči
Postup přípravy receptu
-
Pečienky (játra) nakrájame na menšie kusy. Jablká zbavíme jaderníka a tiež nakrájame. Cibuľu narežeme na osminky a rozoberieme na lupene. Slaninu narežeme na hrubšie plátky.
Na ihly striedavo napichujeme slaninu, pečeň, cibuľu a jablká. Ražniči osolíme a okoreníme.
Pripravené ražniči opekáme na panvici na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Vyberieme ich a udržiavame v teple.
Vo výpeku rozmiešame papriku a pridáme v trošinke vody rozmiešanú maizenu. Necháme prejsť varom.
Ražniči podávame preliate šťavou s ryžou, kuskusom, zemiakmi alebo len s chlebom a zeleninou.