Játra z laně na víně a zelenině recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 1 kg jater z laně
- 4 cibule
- 250 g špeku
- 2 dl červeného vína
- 250 g zeleniny pod svíčkovou (může být mražená)
- 100 g másla
- 1 l hovězího vývaru
- případně na zahuštění hotovou tmavou jíšku
- koření na divočinu
- kmín
- sůl
- pepř
Postup Játra z laně na víně a zelenině
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme, nakrájíme na kousky a řádně propláchneme. Špek a cibuli nakrájíme na drobno.
Do kastrolu dáme vyškvařit nakrájený špek, přidáme cibuli a necháme trochu zhnědnout. Přidáme nakrájená játra a necháme je zatáhnout. Na másle orestujeme zeleninu a přidáme ji do hrnce. Vše zalijeme vínem, vývarem a dusíme do měkka.
Nakonec dochutíme kořením (koření na divočinu, sůl, pepř a kmín přidáme až na konec vaření). Kastrol s játry stáhneme ze sporáku (játra by mohla ztvrdnout). Přílohy: rýže, brambory, knedlíky. Játra nakonec ozdobíme nakrájenou cibulkou.