Játra v rosolu recept
Top Recepty, Studená kuchyněSuroviny na recept
- 200 g kuřecích jater
- 500 ml silného drůbežího vývaru zbaveného tuku
- 1 sáček želatiny
- jablečný ocet
- 3 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 10 kuličky celého pepře
- sůl
- čerstvý tymián
- ředkvičky
Postup Játra v rosolu
Postup přípravy receptu
-
Vodu s kořením a solí přivedeme k varu, vložíme do ní očistěná játra a vaříme cca 15-20 minut. Játra vyndáme, necháme okapat, zchladnout a pokrájíme je na kostičky.
Želatinu si připravíme ve vývaru podle návodu (u každého výrobce se postup trošku liší) a ochutíme octem podle chuti.
Do formy na muffinky dáme lžíci aspiku a necháme ztuhnout. Na ztuhlý aspik dáme kousek ředkvičky, snítku tymiánu a opět lžíci aspiku.
Po ztuhnutí rozdělíme do formiček játra, zalijeme aspikem a po ztuhnutí vyklopíme.