Játra na víně s červenou cibulí a jablíčkem recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- asi 500 g vepřových jater
- 2 červené cibule
- 2 dcl vína
- 1 zelené kyselejší jablíčko
- asi 100 g špeku
- pár větviček rozmarýnu
- pár větviček tymiánu
- sůl
- pepř
- 2 lžíce cukru
Postup Játra na víně s červenou cibulí a jablíčkem
Postup přípravy receptu
-
Játra si přes noc namočíme do mléka s pár větvičkami bylinek.
Druhý den si je vyndáme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.
Na pánvi si rozškvaříme špek, který jsme nakrájeli na kostičky. Na něm osmahneme játra, stačí z každé strany asi tak minutku a pak je vyjmeme a přidáme víno, nakrájenou cibuli na půlkolečka, cukr a bylinky. Víno necháme zredukovat, podlijeme vodou (záleží na každém kolik kdo chce omáčky, já dala asi necelé 2 deci) a zahustíme.
Nakonec vložíme jatýrka, osolené a opepřené, nakrájené jablíčko na kostičky a krátce provaříme. Vše ještě dochutíme solí a pepřem. Podávala jsem s opečenou bagetkou s česnekem.