Játra na pomerančích a sherry recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

500 g kuřecích jater
2 pomeranče
1 větší červená cibule
1 polévková lžíce hnědého cukru
1 kávová lžička sladké papriky
špetka sušeného estragonu (možno použít čerstvý)
snítka rozmarýnu
pepř (já použila pomerančový)
100 ml suchého sherry (popř. vína)
150 ml vývaru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na kousky a opečeme je na pánvi s rozehřátým olejem, osolíme, opepříme a nakonec poprášíme paprikou.

  2. Vyjmeme je z pánve.

  3. Do pánve přilijeme trochu oleje, dáme na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a orestujeme. Přisypeme cukr, necháme zkaramelizovat, přilijeme šťávu z jednoho pomeranče a sherry.

  4. Necháme odpařit alkohol, vrátíme zpět játra a přidáme estragon, rozmarýn a zalijeme vývarem.

  5. Vaříme ještě cca 10 minut do zhoustnutí omáčky.

  6. Nakonec vložíme na kousky nakrájený, kůry zbavený pomeranč a prohřejeme.

  7. Dochutíme podle potřeby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!