Játra na pomerančích a sherry recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 500 g kuřecích jater
- 2 pomeranče
- 1 větší červená cibule
- 1 polévková lžíce hnědého cukru
- 1 kávová lžička sladké papriky
- špetka sušeného estragonu (možno použít čerstvý)
- snítka rozmarýnu
- pepř (já použila pomerančový)
- 100 ml suchého sherry (popř. vína)
- 150 ml vývaru
- sůl
Postup Játra na pomerančích a sherry
Postup přípravy receptu
-
Játra nakrájíme na kousky a opečeme je na pánvi s rozehřátým olejem, osolíme, opepříme a nakonec poprášíme paprikou.
Vyjmeme je z pánve.
Do pánve přilijeme trochu oleje, dáme na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a orestujeme. Přisypeme cukr, necháme zkaramelizovat, přilijeme šťávu z jednoho pomeranče a sherry.
Necháme odpařit alkohol, vrátíme zpět játra a přidáme estragon, rozmarýn a zalijeme vývarem.
Vaříme ještě cca 10 minut do zhoustnutí omáčky.
Nakonec vložíme na kousky nakrájený, kůry zbavený pomeranč a prohřejeme.
Dochutíme podle potřeby.