Japonský cheesecake ze 3 surovin recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

3 vejce (oddělené bílky a žloutky)
120 g nalámané bílé čokolády
120 g čerstvého krémového sýru typu Lučina, nejlépe v pokojové teplotě;použila jsem domácí Lučinu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si rozpusťte nalámanou čokoládu ve vodní lázni. Na sporák si postavte malý kastrůlek se 2-3 cm vody a dejte vařit. V bodu varu stáhněte na minimum a postavte na kastrůlek mističku s čokoládou a nechejte rozpustit.

  2. Mezitím si v čisté míse vyšlehejte sníh ze 3 bílků se špetkou soli, až se začnou tvořit špičky a sníh bude v míse držet, i když jí překlopíte dnem nahoru. Dejte sníh na chvíli do chladu.

  3. Čokoládu si stěrkou hezky rozmíchejte a sundejte z horkého kastrůlku. Během pár chvil čokoláda vychladne.

  4. Pak do ní všlehejte lučinu na nižší rychlost metliček. Jde to krásně zlehka, nijak to nestříká do stran.

  5. Jako další krok přidejte žloutky a stále na poloviční rychlost metličkami zapracujete do čokoládové hmoty.

  6. Posledním krokem je postupné vmíchávání sněhu z vaječných bílků. Dělejte to jemně, opatrně, po menších dávkách.

  7. Dejte vařit do rychlovarné konvice vodu. Hotové těsto vlijte do připravené formy, rozetřete do stran a naplněnou formou několikrát z výšky bouchněte o desku pracovní plochy, aby zmizely všechny případné bubliny z těsta. Nebude se pak nevzhledně nafukovat a vzdouvat, povrch zůstane krásně rovný.

  8. Formu dejte do pekáčku a zalijte tak do poloviny výšky formy vařící vodou.

  9. Vložte do vyhřáté trouby do spodní třetiny. Pečte prvních 15 minut na 170°C, pak krátce vyvětrejte a snižte teplotu na 160°C a pečte ještě 15 minut.

  10. Pak troubu vypněte a nechte cheesecake dojít ve vyhřáté troubě ještě 15 minut. Dohromady tedy bude cheesecake 45 minut v troubě.

  11. Pak vytáhněte z trouby celý pekáč i s vodou a cheesecake. Formu přeneste na mřížku, kde necháte japonský cheesecake úplně vychladnout.

  12. Servírujte tak, jak jste ho upekli nebo poprašte zlehka práškovým cukrem (použila jsem vanilkový) a nebo třeba kakaem.

  13. Japonský cheesecake je úžasný takový jaký je, bez nutnosti přidávání extra cukrů či tuku. Dejte si záležet na kvalitních surovinách. Zejména pak čokoláda dělá v tomto případě hodně - koupila jsem v Lidlu, domácí vajíčka i lučina jsou také zárukou dobré chuti...


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!