Jamajská escovitch fish s pikantní zeleninou recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- ryba:
- 4 filety z mořské ryby (pražma, mořský vlk)
- pepř
- sůl
- limetka
- hladká a kukuřičná mouka v poměru 1:1
- slunečnicový olej
- zelenina:
- 3 mrkve
- 1 menší červená cibule
- 3 jarní cibulky
- 2 brambory
- 1 menší cuketu
- 5 stroužků česneku
- 1 chilli paprička
- 2 snítky tymiánu
- 3 lžíce olivového oleje
- 30 g másla
- 50 ml jablečného octa
- pepř
- sůl
Postup Jamajská escovitch fish s pikantní zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Filety ryby rozpůlíme, opepříme, osolíme, zakápneme limetkou, necháme odležet.
Mezitím si připravíme zeleninu – mrkve nakrájíme na tenké plátky, poté na proužky, červenou cibuli na klínky, jarní cibulku na šikmá kolečka, cuketu na kostičky, brambory na kostičky, česnek na plátky, chilli najemno.
Na rozpáleném oleji orestujeme nejprve mrkev, pak přidáme ostatní zeleninu, zarestujeme, ochutíme tymiánem, přidáme máslo, podlijeme trochou vody, jablečným octem, ochutíme pepřem, solí a krátce podusíme, aby byla zelenina na skus.
Hladkou a kukuřičnou mouku smícháme a obalíme v ní rybu, kterou ihned smažíme z obou stran dozlatova.