Jahodový dort se želatinou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 5 vajec
- 150 g cukru
- 1,5 lžíce oleje
- 225 g polohrubé nebo hladké mouky (já dělala z hladké)
- 3/4 lžičky kypříciho prášku
- Dále:
- 1,5 vanilkového pudinku (s mlékem a cukrem uvaříme podle návodu)
- jahody
- červené želé
- kdo chce, můze i jahodovou marmeládu (já dělala bez)
Postup Jahodový dort se želatinou
Postup přípravy receptu
-
Bilky uslehame se 3 lzicemi studene vody a polovinou cukru na snih.
Ze zloutku, druhe pulky cukru a 4/5 lzic horke vody uslehame penu.
Vslehame olej a lehce vmichame mouku smichanou praskem do peciva a snih z bilku.
Peceme ve vymazane a vysypane dortove forme na 160°C 25 minut a nechame vychladnout.
Oddelame dortovy rafek a kdo chce natre marmeladou. Pote natreme predem podle navodu uvarenym pudinkem.
Vedle sebe naskladame prekrajene jahody. Dame zpet rafek a zalijeme opet podle navodu pripravenou zelatinou. Dame na noc do lednice.
Druhy den oddelime zelatinu od rafku a pote ho sundame. Dort ozdobime z boku mandlemi.