Jahodový dort se šlehačkou recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- piškot:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- hrnek cukru krystal
- hrnek mléka
- 3 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 3/4 prášku do pečiva
- krém:
- 250 ml smetany ke šlehání
- vanilkový pudink bez vaření
- 1/2 sáčku ztužovače šlehačky
- 1 konzerva jahod
- zdobení:
- 250 g jahod
- 500 ml smetany ke šlehání
- 2 ztužovače šlehačky
- želatina
Postup Jahodový dort se šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
PIŠKOT: Vejce rozdělíme na žloutky a bílek, ze kterého vyšleháme sníh, zbylé ingredience smícháme, nakonec opatrně vmícháme sníh, pečeme na 150-200°C cca 50 minut ve vyšší dortové formě. Po vychladnutí na 2x překrojíme, vzniknou nám 3 tenké placky, každou z nich pomažeme krémem v dostatečném množství a poskládáme placky na sebe.
KRÉM: Všechny ingredience dáme do mixéru a šleháme na nejnižší otáčky, dokud není krém dostatečně tuhý.
Na vrch dortu naskládáme nakrájené jahody, ty pak zalijem dortovým želé, necháme zatuhnout, šlehačku vyšleháme se ztužovačem a dozdobíme