Jahodový dort s korpusem z kukuřičných lupínků Kellogg´s Corn Flakes recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- Korpus:
- 100 g změklého másla
- 2 lžíce kokosového tuku
- 200 g kukuřičných lupínků Kellogg´s Corn Flakes
- Krém:
- 1 kg jahod
- 500 g bílého jogurtu
- 100 g cukru krupice
- 400 g šlehačky
- 3 vanilkové cukry
- 3 lžíce citronové šťávy
- 13 plátků želatiny
- na posypání trochu kokosu
Postup Jahodový dort s korpusem z kukuřičných lupínků Kellogg´s Corn Flakes
Postup přípravy receptu
-
Formu na dort (26 cm) vyložíme pečícím papírem. Změklé máslo smícháme s kokosovým tukem. Přidáme Kellogg´s corn flakes a promícháme. Dáme do formy a umačkáme. Vložíme do lednice na 2 hodiny ztuhnout.
Pět plátků želatiny necháme ve studené vodě nabobtnat 5 minut. Mezitím si připravíme 500 g omytých jahod a rozmixujeme. Nabobtnanou želatinu vymačkáme, dáme do kastrůlku a necháme na mírném stupni na plotýnce rozpustit. Sundáme z plotýnky, přidáme nejdřív lžíci pyré, zamícháme a přidáme zbytek, zamícháme.
Zbylých osm plátků želatiny namočíme do studené vody na 5 minut. Jogurt s citronovou šťávou, cukrem a jedním vanilkovým cukrem smícháme. Želatinu vpravíme do připraveného jogurtu stejně jako do pyré.
Šlehačku si ušleháme se zbylými vanilkovými cukry. 300 g jahod umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Zamícháme do ušlehané šlehačky a celé přimícháme do připravené jogurtové hmoty.
Na korpus dáváme postupně od prostředka tři lžíce jogurtovo-šlehačkové hmoty a lžíci jahodového pyré. Necháme 2 hodiny tuhnout v lednici.
Po dvou hodinách dort dozdobíme zbylými jahodami a posypeme kokosem. Dáme opět na několik hodin chladit.