Jahodový chlebíček recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 500 g jahod - 250 g rozmačkaných zralých jahod a 250 g celých menších (drobnějších) jahod
- 3 vejce
- 150 g cukru krupice
- 100 g změklého másla
- cca 320 g polohrubé mouky, dle hustoty
- 1 necelý balíček prášku do pečiva
- vanilkové aroma
Postup Jahodový chlebíček
Postup přípravy receptu
-
250 gramů zralých jahod rozmačkáme vidličkou a přidáme je ke žloutkům vyšlehaným s cukrem a máslem. Přidáme mouku dle hustoty těsta (záleží na šťavnatosti jahod), aroma a prášek do pečiva. Dobře promícháme, vmícháme i tuhý sníh z bílků a na závěr i osušené celé menší jahody.
Jahodové těsto nandáme do připravené formy na biskupský chlebíček a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu - vyzkoušíme špejlí.
Po částečném zchladnutí vyklopíme z formy. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.