Jahodovo-kakaový dortík recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- 3 vejce
- 100 g cukru
- 100 g hladké mouky
- 2 lžičky kvalitního kakaa
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička vanilkové esence
- 1 malý panák rumu
- 1 lžička prášku do pečiva
- tuk
- hrubá mouka na formu
- Náplň:
- jahody
- 250 g Mascarpone
- 1 smetana na šlehání
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 ztužovač šlehačky
- jahodová marmeláda
Postup Jahodovo-kakaový dortík
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme se zbylým cukrem a olejem do pěny, přidáme rum a vanilkovou esenci. Dále přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva, kakaem a opatrně vmícháme sníh.
Nalijeme do vymazané a vysypané formy(mám formu o průměru 17 cm). Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 25 min. Po upečení necháme vychladnout ve formě. Vychladlý korpus prokrojíme na tři placky.
Šlehačku ušleháme s cukrem a ztužovačem a vmícháme mascarpone.
Spodní díl korpusu potřeme marmeládou i šlehačkou a poklademe nakrájenými jahodami. Přiklopíme druhým dílem a postup opakujeme. Zakryjeme posledním dílem a celý dort potřeme krémem. Zdobíme jahodami.