Jahodové řezy s čokoládou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na těsto:
- 4 vejce
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 0,5 hrnku oleje
- 0,5 hrnku mléka
- Na krém:
- 3 jahodové pudinky
- 0,5 l mléka
- 5 PL lžic cukru
- 3 balíčky čiré želatiny (používám želatinu v plátcích)
- 250 g másla
- 2 KL jahodového aroma
- Na polevu:
- 100 g čokolády na vaření
- 50 g másla
Postup Jahodové řezy s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem a olejem vyšleháme do pěny, přidáme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C.
Mléko smíchame s pudinkem, nalijeme do hrnce a za stalého míchani vaříme do zhoustnuti. Odstavíme a necháme vychladnout.
Želatinu připravime dle návodu.
V druhé míse utřeme máslo s cukrem a jahodovým aroma a pomalu vmíchame vychladlý pudink a připravenou želatinu.
Takto hotový krém nalijeme na vychladlý korpus.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoladu s máslem a nalijeme na náplň, můžeme zdobit čerstvými jahodami.
Dáme vychladnout do lednice.